Folynak a tárgyalások Navracsics Tibor lehetséges miniszteri kinevezéséről

2022. április 22. – 16:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Navracsics Tibor megerősítette, folynak tárgyalások arról, hogy a következő Orbán-kormányban miniszteri pozíciót töltsön be. A hírek szerint egy új uniós fejlesztési minisztérium alakulhat, ami a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét fogná össze, és Orbán Viktor ennek vezetését bízná rá.

A fideszes politikust Fiala János kérdezte a 168 Óra Keljfeljancsi című műsorában. Arra a kérdésre, hogy szeretne-e EU-s miniszter lenni, Navracsics azt válaszolta: folynak a tárgyalások arról, hogy milyen feladatok tartozzanak ehhez a minisztériumhoz, „vállaljam... még képlékeny” – tette hozzá. „Nem hiszem, hogy az volt a feltételezés, hogy a Navracsicsnak találni kéne már valamit” – mondta.

Navracsics korábban igazságügyi és külügyminiszter is volt, most egy új tárca vezetését kapná meg. A 24.hu szerint uniós fejlesztési minisztérium alakulhat, ami a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét fogná össze.

2014-től az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa volt. A magyar politikába a Veszprém 2023 programfelelőseként és a vidékfejlesztési kormánybizottság tagjaként tért vissza. A fideszes politikus egyéniben is indult az áprilisi választáson, 51 százalékot szerzett a jobbikos Rig Lajossal szemben Veszprém megye 3-as választókerületében. Lehetséges visszatéréséről Gulyás azt mondta a csütörtöki kormányinfón, hogy kiváló politikusnak tartja Navracsicsot, és örülni fog, ha kormánytag lesz.

Hogy kik kaphatnak még helyet az ötödik Orbán-kormányban, arról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!