A szervezők mégis megtartanák az oroszbarát budapesti tüntetést

2022. április 21. – 14:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Lemondott esemény” – ez volt olvasható a Budapestre, április végére meghirdetett oroszbarát tüntetés Facebook-oldalán csütörtök kora délután, majd elérhetetlenné vált az esemény linkje, írja a Népszava. Mint írtuk, az egyik szervező neve már felbukkant egy korábbi, kémkedés gyanúját felvető ügyben.

Oroszbarát tüntetés Frankfurtban – Fotó: Yann Schreiber / AFP
Oroszbarát tüntetés Frankfurtban – Fotó: Yann Schreiber / AFP

Azt, hogy miért mondták le az eseményt, nem tudni. Annyi biztos, hogy a magyarországi ukrán önkormányzatok és civil szervezetek kérték a rendőrségtől, hogy ne engedélyezze a megmozdulást. A rendőrség nem válaszolt a Népszava kérdésére, hogy korábban adtak-e engedélyt, és ha igen, akkor azt a tiltakozás hatására visszavonták-e.

Az esemény törlésének más oka is lehet: korábban egy kibertámadásos ügyben, most pedig az oroszbarát tüntetés szervezői között bukkant fel P. Zoltán neve. Az esemény lemondása miatt a Népszava megkereste P. Zoltánt, de nem kommentálta a történteket.

FRISSÍTÉS: Oroszpárti Facebook-oldalakon közben az a hír kezdett el terjedni, hogy a tüntetés nem marad el, csak a Facebook-eseményt törölte a közösségi oldal, vélhetően azért, mert sokan jelentették, mint az orosz agressziót népszerűsítő tartalom.

ÚJABB FRISSÍTÉS: Az Rtl friss cikke szerint a tüntetést jelen állás szerint megtartják a rendezők, ehhez új Facebook-eseményt hoztak létre, aminek oldalán az szerepel, hogy 2022. április 30-án, szombaton délután kettőtől, a Szabadság téren lesz az oroszpárti megmozdulás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!