Vádat emeltek a Borkai-ügy zsarolóival szemben

2022. április 20. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyhöz kapcsolódó zsarolási ügyben összesen hat személlyel szemben nyújtott be vádiratot a bíróságra, írja Magyarország Ügyészsége. Az ügy hat vádlottja – három férfi és három nő – egymással rokoni, illetve baráti kapcsolatban áll.

A vádirat szerint az egyik nő 2018 májusában, egy horvátországi hajóúton több személyről szexuális tartalmú fénykép- és videófelvételeket készített. A kompromittáló felvételek készítésére a nőt a barátnője és annak férje kérte fel, amiért cserébe 100 ezer forintot ígértek.

A felvételek készítését kérők célja az volt, hogy az egyik sértettet a felvételek nyilvánosságra hozatalával zsarolják.

A nő a felvételeket továbbította. Ezt követően a felvételek a házaspártól a rokonaikhoz – akik szintén házastársak – kerültek. Mindkét házaspár haragos viszonyban állt az ügy egyik sértettjével, ezért a kompromittáló felvételeket jogellenesen fel akarták használni. A vádlottak közül ekkor hárman vettek részt – felbujtóként, illetve bűnsegédként – a zsarolásban. Ehhez ügyvédi segítséget is próbáltak igénybe venni, majd végül az egyikük egy barátját kérte meg, hogy zsarolja meg a sértettet.

A zsarolásra felkért férfi 2019 márciusában felkereste a sértettet annak vidéki irodájában, és közölte, hogy megbízója csak abban az esetben nem hozza nyilvánosságra a felvételeket, ha fizet 12 millió forintot.

A sértett a fenyegetés hatására 10 millió forintot ajánlott, amit a hajóúton részt vett több barátjával egyenlő arányban adtak össze.

A sértett pár nappal később átadta a pénzt a közvetítőnek, aki nagy részét továbbította a megbízónak. A sértett zsarolásával vádolt terheltek közül a negyedik később külön próbálkozott a sértett zsarolásával, 10 millió forintot követelt tőle azért, hogy a hajóúton készült felvételek ne kerüljenek nyilvánosságra, a sértett azonban már nem fizetett.

Az ügynek kilenc sértettje van, egyikük a különleges személyes adattal visszaélés mellett a zsarolásnak is sértettje.

A Fővárosi Főügyészség személyes adattal visszaélés, illetve különleges személyes adattal visszaélés vétsége, valamint zsarolás bűntette miatt a Győri Járásbíróságon emelt vádat.

A főügyészség a szexuális tartalmú felvételeket készítő nővel szemben pénzbüntetés kiszabást indítványozza a vádiratban, a zsarolással is vádolt öt társával szemben börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés az indítvány.

Mendemondákból, pletykaszinten hallott arról, hogy létezik egy videó az egykori győri polgármester, Borkai Zsolt jachtos hancúrozásáról, még a nyilvánosságra kerülése előtt, de „én erkölcsi és morális okokból sem nézek meg ilyeneket”, mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója Kötcsén tavaly szeptemberben.

Korábban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csabát gyanúsította azzal, hogy Az ördög ügyvédje blogon nyilvánosságra hozta Borkai Zsolt adriai szexvideóját, amibe bele is bukott az akkor még győri polgármester. A DK-s politikus több platformon tagadta, hogy bármi köze lenne a Borkai-ügyhöz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!