Egy hónapig forgalomkorlátozások lesznek a 3-as metróvonal felújítása miatt

2022. április 16. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani május 13-ig több ütemben a Váci út-Petneházy utca, Váci út-Róbert Károly körút és Üllői út-Szentkirályi utca csomópontokban a 3-as metróvonal felújítása miatt, közölte a BKV Zrt. szombaton.

A Kálvin téri, a Corvin-negyedben és a Semmelweis Klinikáknál lévő állomások májusi forgalomba helyezése után ugyanis a metrópótlás a Göncz Árpád városközpont-Kálvin tér útvonalra helyeződik át. Emiatt

április 19. és 24. között a Váci útról balra, az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból időszakosan csak egy sáv lesz járható.

A Róbert Károly körúton az Árpád híd irányából érkezők balra, a Váci útra kanyarodás esetén sávelhúzásra számítsanak, tették hozzá.

A 3-as metró felújítása 2017. november 6-án kezdődött az északi szakasszal, amit 2019. március 30-ra fejeztek be. Ezután a déli szakasz következett, aminek a munkáit 2019. április 6-án kezdték, és 2020. október 22-én fejezték be. Jelenleg a középső szakasz felújítása folyik, valamint három további állomáson a liftek utólagos beszerelése.

A BKV Zrt. a 3-as metró alagút-rekonstrukciójára 48 milliárd forint értékben kötött szerződést 2017. szeptember 4-én a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel. A középső szakasz állomásfelújításai elhúzódtak, ezért változtatni kellett az ütemterven, emiatt pedig a szerződés díja és határideje is változott.

A szerződő felek akkor legfeljebb 9,1 milliárd többletköltségben és 5 százalék tartalékkeret elszámolásában állapodtak meg. Azóta újabb egyeztetések voltak a kivitelezőkkel, és megegyeztek a további követelések mértékében, valamint a tartható határidőkben. Arról korábban írtunk, hogy az orosz–ukrán háború súlyosan érinti a BKV-t, de egyelőre úgy tűnik, az alagút- és állomásfelújítás határideje is tartható a nehézségek ellenére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!