Skrabski Fruzsina: Letiltottak egy velem készült interjút a közmédiában

2022. április 15. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánnyal is jó kapcsolatot ápol, a Nemzeti Filmintézet is többszörösen támogatta a munkásságát, fél éve mégis letiltottak egy vele készült interjút a közmédia honlapján, a hirado.hu-n – írja a 444 Skrabski Fruzsina filmrendező Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

De mivel is érdemelte ki a letiltást?

Azt mondta a főszerkesztő, Lánczi Tamás, hogy azért, mert ő haragszik Bodoky Tamásra, akivel az Áldozatok 2006-ot csináltam, mert, hogy Bodoky lenézi a közmédiásokat, propagandistázza.

Az Áldozatok 2006 Skrabski és Bodoky közös dokumentumfilmje, ami a 2006-os zavargások áldozatait, és az események utóéletét mutatja be. Bodoky jelenleg egyébként az egyik kormánytól független lap, az Átlátszó főszerkesztője.

„Megértettem a logikát: azzal álljunk bosszút a propagandistázókon, hogy letiltjuk azt, aki Gyurcsány bűneit bemutatja, a Nemzeti Filmintézet által támogatott és a közmédiában bemutatott filmben…” – zárja a bejegyzését Skrabski Fruzsina.

Skrabski azért jött elő ezzel az esettel, mert pár napja, Bencsik Gábor jobboldali újságíró, a Magyar Demokrata szerzője a Facebook-posztját azzal kezdte, hogy bár számára is örvendetes a Fidesz negyedik kétharmados győzelme, de vesz egy nagy levegőt, és kimondja

„azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”.

A közmédia erre sorosozással és kommunistázással reagált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!