Kormányrendelet segítette Áder János villájának bővítését

2022. április 14. – 06:41

Másolás

Vágólapra másolva

Hétszázhúsz négyzetméteres állami villa várja a leköszönő államfőt, Áder Jánost, írja a 24.hu. A dolog érdekessége az, hogy a beruházást egy kormányrendelettel segítették, mivel nagyobb lett a ház, mint amekkorát építeni lehetett volna a XII. kerületi előírások szerint.

Az információit a Köztársasági Elnöki Hivatal is megerősítette. „A volt köztársasági elnökök ingatlanhasználatára vonatkozó szabályok nem változtak, ezért második elnöki ciklusa végén Áder János államfőt se több, se kevesebb juttatás nem illeti majd meg, mint a köztársaság első elnökét, Göncz Árpádot. Göncz Árpád tízéves mandátuma lejárta után, 2000. augusztusában, a II. kerületi Vérhalom tér 7. alatt található reprezentatív neobarokk villába költözött, Áder János pedig elfogadta a számára felajánlott XII. kerület, Béla király út 3/a. alatt található ingatlant” – válaszolták a lap megkeresésére.

Áder János megbízatása május 9-én ér véget. Utódját, Novák Katalint március 10-én választotta meg államfőnek az Országgyűlés, ő Magyarország első női köztársasági elnöke, róla szóló portrénkat itt olvashatja el újra. Novák még megválasztása előtt beszélt arról egy interjúban, hogy köztársasági elnökként is szívügye marad a magyar gyerekek és családok sorsa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!