Jogerősen is elítélték Tyukod polgármesterét, miután a hivatalban molesztálta az anyakönyvvezetőt

2022. április 13. – 21:45

Másolás

Vágólapra másolva

Szeméremsértés és testi sértés miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság Czibere József tyukodi polgármestert. Az ítélet szerint Czibere 2017-ben bement az anyakönyvvezető irodájába a Polgármesteri Hivatalban, és először megfogta a beosztottja hátát, majd a mellét, illetve megszorította az alkarját is.

Amikor kopogtak az iroda ajtaján, a polgármester átmenetileg abbahagyta a nő fogdosását, de miután a látogató távozott a szobából, folytatta a molesztálást. Aztán a nő felállt asztalától, hogy kimenjen az irodából, de a polgármester többször is szeméremsértő módon megérintette őt.

A bíróság előtt Czibere tagadta a bűncselekmény elkövetését. Csak annyit ismert el, hogy a köztük lévő bizalmi viszonyra tekintettel rárakta kezét a nő vállára, amikor bement az irodájába.

A Mátészalkai Járásbíróság elsőfokon 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a tyukodi polgármestert. A Nyíregyházi Törvényszék szerdai ülésén annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy a pénzbüntetés megfizetésére engedélyezett részletfizetést mellőzte.

„Végre kimondták, hogy bűnös, jogerősen. Ez egy kicsit megkönnyebbülés, hogy öt év után véget érhetett az ügy” – nyilatkozta az anyakönyvvezető az RTL Klub Híradójának. Szerinte enyhe büntetés született ahhoz képest, hogy mit kellett átélnie.

Azt mondta, polgári peres úton folytatja az ügyet, és kártérítést követel a zaklatójától.

„Ne hagyja egy nő se, hogy megalázzák! Egyetlenegy főnöknek sincs egyetlenegy nő sem kiszolgáltatva”

– fogalmazott. Szerinte a társadalom eddig azt várta a nőktől, hogy ilyen esetben vagy otthagyják a munkahelyüket, vagy hagyják, hogy azt csinálja a főnökük, amit akar.

Ő marad a hivatalban, mint ahogy a főnöke, Czibere József is, ugyanis közügyektől nem tiltották el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!