Szeméremsértés és testi sértés miatt ítélték el első fokon a tyukodi polgármestert

2021. november 17. – 18:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mátészalkai Járásbíróság 2021. november 17-én szeméremsértés és testi sértés vétsége miatt 300 000 forint pénzbüntetésre ítélte Tyukod nagyközség polgármesterét, Czibere Józsefet, közölte a Nyíregyházi Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

Az ítéleti tényállás szerint Czibere 2017. május 10-én a délutáni órákban bement a Polgármesteri Hivatal egyik női dolgozójának irodájába, és ott emberi méltóságát sértő módon

  • először megfogta az alkalmazott hátát,
  • majd a mellét és egyéb testrészeit, illetve
  • megszorította az alkarját.

Eközben a hivatal egy másik dolgozója bekopogott az iroda ajtaján, ezért a polgármester átmenetileg abbahagyta a nő fogdosását, de mikor a dolgozó távozott a szobából, tovább folytatta a molesztálást. Ezután a nő felállt asztalától, hogy kimenjen az irodából, de a polgármester eközben is többször szeméremsértő módon megérintette őt.

A bíróság előtt Czibere tagadta a bűncselekmény elkövetését. Azt elismerte, hogy a köztük lévő bizalmi viszonyra tekintettel rárakta kezét a nő vállára, amikor bement az irodájába.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetlen, súlyosbító körülményként értékelte azonban, hogy tette elkövetésekor kihasználta a sértett kiszolgáltatott helyzetét, és visszaélt alá-fölérendeltségi helyzetével.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, de a vádlott védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!