Megkapta az építési engedélyt a Nyugati mellé tervezett Artistaképző Intézet

2022. április 13. – 13:11

Másolás

Vágólapra másolva

Megkapta az építési engedélyt a Nyugati pályaudvar mellé tervezett Artistaképző Intézet – írja a PestBuda.hu a Fővárosi Kormányhivatal hirdetményére hivatkozva.

Az artistaképző a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ része lesz, ami a Ferdinánd híd, a Podmaniczky utca és az Eiffel tér által határolt rozsdaövezeti terület egy részén fog felépülni. Az építési engedély szerint az artistaképző új épülete egy egykori javítócsarnok átépítésével és kibővítésével épül meg a Teréz körút 55–57. szám alatti telken. Az épület háromszintes lesz.

Korábban itt írtunk róla, hogy egy 60 méteresre tervezett üveggömb lesz a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ otthona, ehhez tartozna egy istálló, ahol a cirkuszi állatokat tartanák, az artistaképző pedig a mozdonycsarnokban üzemelne. Maga a beruházás boríthatja a zöldfelületekre és gyalogos kapcsolatokra vonatkozó eddigi terveket, de maga alá temetheti a nemrég bejelentett Déli–Nyugati vasúti alagút tervezett mélyállomását is, az összes kapcsolódó fejlesztéssel együtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!