Németh Szilárd elment az ország legfideszesebb falujába, és köszönetet mondott a független polgármesternek is

2022. április 11. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellátogatott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő Fáj településre, hogy köszönetet mondjon a fájiaknak és a legutóbbi önkormányzati választáson a Választás.hu adatai szerint függetlenként induló Tóth Attiláné polgármesternek.

„Fáj a leghűségesebb település: 100% Demeter Zoltán – Fidesz-KDNP. Köszönjük, Tóth Attiláné polgármester asszony, köszönjük, fájiak!” – írta Németh Szilárd, aki „Magyarország legfideszesebb falujának” nevezte Fájt. A 400 fős településen a lakosok többsége a létminimum közelében él. Németh Szilárdék a kastélynál fotózkodtak.

A G7 elemzése szerint az ország öt legszegényebb településén elsöprő fölényben volt a Fidesz–KDNP:

minden ellenzéki összefogásra leadott szavazatra több mint 320 kormánypárti jutott.

A borsodi Bódvalenkén és Gadnán kivétel nélkül mindenki a kormánypártok listájára szavazott, míg Csenyétén és Szakácsiban 1-1 szavazatott kapott az ellenzék. Fájon nem az ellenzék, hanem a Mi Hazánk szerzett egyetlen voksot.

Hasonló tendenciákat láthatunk a 20 legalacsonyabb átlagjövedelmű településen: átlagosan a listás szavazatok 87,6 százalékát szerezte meg a Fidesz–KDNP ezeken a helyeken.

A 10 legszegényebb településen még magasabb volt ez az arány, 96 százalék.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy 2018-hoz képest tovább erősödtek a kormánypártok ezeken a településeken.

A 24.hu még a választások előtt riporttal jelentkezett Fájról. „Többet kapunk, mint régen, ezért kell nekünk a Fidesz meg Orbán Viktor. A nyugdíjat megemelte, meg az én közmunkámat is. Nemsokára itt a húsvét. Remélem, most is küld majd sonkát, ahogy tavaly is küldött” – mondta akkor az egyik lakos, mire a riporter visszakérdezett, hogy valóban Orbán küldte-e a sonkát. „Ő. Gondolom, hogy csak ő küldte, nem valami hivatal. Azok nem olyanok, nem adnak. Ez ő volt. Jólesett ez, tudja, szerintem ő szeret minket. Karácsonykor is annyit kaptunk, annyi élelmiszert meg adományt, kocsival mentünk a boltba, mert amúgy nem tudtuk volna elhozni. Higgye el, hogy így volt! Pénzt kaptunk, fejenként tízezret. Azaz hetvenet, hiszen heten vagyunk. Ez jó világ. Nehéz, de jó” – érkezett a válasz.

Márki-Zay Péterről pedig azt mondta: „Őt legszívesebben fejbe lőném, úgy utálom. Nem szeretem, ahogy néz. A szeme is olyan fura. Látom a tévében, szörnyű! Meg beszél összevissza. Behozta a vizitdíjat. Vinné a katonákat Ukrajnába. Szeretné, hogy Magyarországon is háború legyen. Hallom, mit mond, és nagyon nem szeretem. Nem szeretnék háborúzni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!