Karácsony Gergely nem lesz újra a Párbeszéd társelnöke

2022. április 06. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely szerdán bejelentette, nem kíván újraindulni a Párbeszéd társelnöki pozíciójáért – erősítette meg telefonon az ATV értesülését Tordai Bence, a párt országgyűlési képviselője. A főpolgármester Tordait ajánlotta maga helyett társelnöknek.

Telefonon értük utol Tordai Bencét, aki megtisztelőnek nevezte, hogy Karácsony őt ajánlotta maga helyett a Párbeszéd elnökének. Az ugyanakkor még nem biztos, hogy el is indul az elnöki posztért. Tordai azt mondta, még át kell gondolniuk, hogy milyen munkamegosztás lesz a leghatékonyabb a következő időszakban a Párbeszédben, és hogy tudnak „személyi garanciákat adni egy hiteles zöld politikának”.

„Én egyelőre nem mondanám, hogy elindulok. Azt mondanám, hogy most van egy új helyzet, amikor végig kell gondolni ezt a lehetőséget”

– fogalmazott Tordai lapunknak. Nagyjából két hónap múlva, a nyár elején lesz tisztújítás a Párbeszédben, akkor döntenek az új elnökségről.

A Párbeszéd tavasz végén, nyár elején tarthatja következő tisztújítását. A főpolgármester valószínűleg azért nem akar újra társelnök lenni, mert inkább a városvezetői feladatokra koncentrálna, 2024-ben ugyanis önkormányzati választásokat is tartanak. Karácsony Gergely egyébként már a politikai portréját megrajzoló Telex Magyarázóban is azt nyilatkozta lapunknak, hogy „én nem vagyok jó pártvezető”; mint mondta, az ő működésmódja kevésbé alkalmas arra, hogy egy kis pártból közepeset csináljon, „mindig próbálta egy kicsit kimozogni” a pártelnöki feladatkört, aminek a párttársai nem örültek soha.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom