Egyesül a Főtaxi és a Budapest Taxi

2022. április 1. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egyesül a Főtaxi csoport két társasága, a Főtaxi és a Budapest Taxi. Így április elsejétől Főtaxi név alatt fut mindkettő, és a Főtaxi ügyfélszolgálatának irányításával működnek majd, írják közleményben.

Egy ideig átmeneti időszak lesz, amikor még a Budapest Taxi elérhetőségeit is lehet hívni, de már a Főtaxinál fogják azokat felvenni. Azt írják, az összeolvadással összesen 1300 autójuk lesz.

A koronavírus 2020-as első hullámának idején a taxisofőrök zöme egyáltalán nem tudott dolgozni, mivel a korlátozások miatt gyakorlatilag nem volt igény szolgáltatásukra. Volt olyan időszak, amikor a szolgáltatók kétharmada szüneteltette a tevékenységét. Ezért sokat váltottak, és azok, akik akkor elhagyták a taxizást, egyelőre nem nagyon akarnak visszatérni. 2022-re úgy tűnik, kilábalóban van a taxis szektor a koronavírus-járvány okozta sokkból, de messze még a járvány előtti szint.

A taxisok tarifaemeléséről és több más, taxisok által felvetett javaslatról március végén tárgyalt a fővárosi önkormányzat vezetése, a BKK és a fővárosi személytaxi-szolgáltató vállalkozások és érdekképviseletek több képviselője. Erről bővebben itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!