Valótlanul állította az első fokú ítélet szerint Márki-Zayról a Hír TV, hogy sürgősségi osztályokat és szülészeteket zárna be

2022. március 31. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Valótlanságokat híresztelt Márki-Zay Péterről a Hír TV, állapította meg első fokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. Az ítélet még nem jogerős, a kormányközeli médium fellebbezhet a döntés ellen.

Az első fokon eljáró bíróság most azt állapította meg, hogy a Hír TV januárban valótlanul híresztelte azt Márki-Zay Péterről, hogy az ellenzék vezetője sürgősségi osztályokat és szülészeteket záratna be vidéki városokban. Ezt azzal kapcsolatban állították, hogy Márki-Zay támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását.

Az Átlátszó írt arról nemrég, hogy 54 helyreigazítási pert vesztettek tavaly a Fidesz-közeli médiumok, a cikk szerint ebből 20-at a Magyar Nemzet, 13-mat az Origo, 6-ot a Pesti Srácok veszített el. A Fővárosi Törvényszék adatai alapján a 444, az RTL Klub, a Telex és a 24.hu összesen 5 helyreigazítási pert vesztett el tavaly. Az Átlátszó, továbbá a Magyar Hang és a Hvg egyet sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!