A Mi Hazánk is tiltakozik az erdélyi levélszavazat-égetés miatt

2022. március 31. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Marosvásárhely melletti hulladéklerakóban találtak egy teljes zsák, részben elégett levélszavazatot. A megtalált szavazólapok között találtak olyat, amelyen az ellenzéki összefogást vagy a Mi Hazánkat támogatták.

A Mi Hazánk most közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban:

„Döbbenetesnek és felháborítónak tartjuk a levélszavazatok megsemmisítését, amely felveti a csalás gyanúját, ezért azonnali és alapos vizsgálatot követelünk. Balde Gyula, a Mi Hazánk marosvásárhelyi származású választókerületi elnöke a helyszínre utazott tájékozódni. Akár választási csalás történt, akár provokáció, megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Elég volt abból a több mint 30 éves gyakorlatból, hogy a Fidesz és a balliberálisok minden egyes választás alkalmával csalnak, van amikor szavazatvásárlással, van, amikor szervezett szállítással, és ezek szerint már a szavazólapok megsemmisítésétől sem riadnak vissza.”

Kovács Mihály Levente, Maros megye tanácsának alelnöke a Transtelexnek egyébként úgy reagált, hogy meglátása szerint egy provokációról van szó, mivel az ellenzék miniszterelnök-jelöltje máris kérte az összes határon túli szavazat megsemmisítését. Azt is elmondta, hogy tudomása szerint egyetlen azonosító nyilatkozatot sem talált a rendőrség az elégetett szavazatok mellett, miként népszavazási kérdőívet sem. Mindez arra utalhat, hogy a tettesek célja az erdélyi szavazóknak és azoknak a szervezeteknek a lejáratása volt, amelyek részt vesznek a levélszavazatok összegyűjtésében.

A Nemzeti Választási Iroda egyébként feljelentést tesz a kidobott levélszavazatok miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!