Valaki hónapokig építgette a „deakdanielemez” nevű Insta-oldalt, majd hirtelen kormánykritikus tartalmakkal pakolta tele

2022. március 28. – 14:33

Másolás

Vágólapra másolva

A hétfő reggel az Anonymous akciójától volt hangos, de történt egy másik médiaakció is, bár ez azért lényegesen kisebb súlyú ügy. Valaki hónapokig építgette a „deakdanielemez” nevű Insta-oldalt a kormányközeli propagandista, a megafonos Deák Dániel nevében, majd hirtelen kormánykritikus tartalmakkal pakolta tele. De nem valószínű, hogy ezt is nemzetközi hírű hekkercsoport csinálta volna.

Egy ismeretlen hónapokon át építgette a „deakdanielemez” nevű Insta-oldalt, szerzett követőket (bár nem túl sokat, kb. 2500-at), írt egy csomó bejegyzést, amire születtek kommentek stb. Viszonylag hihetőnek tűnt a dolog, ugyanis még a Fidesz-kormány egyik legfontosabb embere, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs is bekövette a kamuoldalt.

Aztán az oldal ismeretlen létrehozója egyszer csak átállította az egészet, és nagyon más, attól a véleménybuboréktól teljesen eltérő, kormánykritikus tartalmakkal pakolta tele a felületet. Azóta eltűnt az oldal, ennek az lehet az oka, hogy Deák arra kérte a követőit a saját valódi oldalán, hogy jelentsék a kamuoldalt.

Egy képernyőmentést csináltunk, itt éppen az történt, hogy miután Deák észrevette a kamuoldalt, és posztolt róla, akkor a még aktív kamuoldal szerkesztői válaszoltak neki. Elmagyarázták, hogy az a bajuk, túlságosan egyoldalúan tálalja a híreket, és valamiért a botrányok fideszes érintettségű vetületeiről nem igazán szeret beszámolni.

A kamuoldal pár kormánykritikus Insta-sztorit is megosztott hétfőn, a Redditen még elérhető az egyik:

A kormányközeli Megafon egyébként épp most ért el egy újabb álomhatárt: már egymilliárd forint felett jár a facebookos reklámköltésük. Az utóbbi időben jó párszor hetente annyi pénzt hirdetnek el, mint amennyiből komplett szerkesztőségek működnek több tucat újságíróval egy hónap alatt. Az egyik legnagyobb összeget Deák Dániel facebookos jelenlétére költötték. Részletek erről itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!