Hogy tudtok itt dolgozni? – magányosan tiltakozott valaki az MTVA székháza előtt

2022. március 25. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasónktól kaptunk egy levelet, amely szerint magányos tiltakozásba kezdett egy ember az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt pénteken délelőtt Budapesten.

A székházzal szemben álló, két villanyoszlopra kifeszített transzparensen ez áll:

Egy kárpátaljai magyart már megölt az orosz hadsereg, nálatok mégis az orosz propaganda megy. Hogy tudtok itt dolgozni???

A fotók alapján a rendőrség két rendőrautója is a helyszínen volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Telex kérdésére megerősítette a demonstráció tényét, közölték, hogy a férfit a rendőrök igazoltatták, de más intézkedés nem történt.

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Kerestük az MTVA-t is, hogy megtudjuk, mi az álláspontjuk azzal, a transzparensen szereplő állítással kapcsolatban, hogy orosz propaganda megy a közmédiában, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

A közmédiát nem először éri kritika az orosz–ukrán háború kitörésével kapcsolatban, Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a háború kitörése után pár nappal a Médiatanácshoz fordult, mert szerinte elfogadhatatlan, ahogy az idén 130 milliárd forintból működő MTVA az orosz agressziót mosdatta. Ungár kezdeményezte, hogy a Médiatanács vizsgálja ki, hogy az MTVA M1 csatornáján csütörtökön elhangzó, az orosz agresszióért lényegében Ukrajnát felelőssé tevő beszélgetések mennyiben felelnek meg a közszolgálatiságnak, a pártatlan, elfogulatlan tájékoztatásnak.

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

A közmédia orosz propagandájáról mi is írtunk, Nógrádi György, a kormánypárti médiában rendszeresen szereplő, biztonságpolitikával foglalkozó elemző például olyanokat mondott a köztévé műsorában, mint hogy „jelenleg az ukrán vezetés nagyon sok csacsiságot csinált. Nem akarom bántani az ukrán államfőt – ő egy színész –, az, ha Ukrajna ma atomfegyvereket szerez be, ezzel olyan mértékben veszélyeztetné Moszkva érdekeit, hogy azt nem tűri el.” De hasonlóan értékelte a helyzetet korábban a híradóban Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője, aki például azt mondta: „korábban is kellett volna, és továbbra is érdemes komolyan venni, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök mond”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!