Feljelentést tesz Horváth Csaba a Metropol, az Origo és a Ripost ellen

2022. március 9. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Rágalmazás miatt feljelentést tesz több lap, többek közt a Metropol, az Origo és a Ripost ellen Horváth Csaba zuglói polgármester, miután a napokban, ahogy a polgármester írja közleményében, válogatott hazugságok jelentek róla.

„A velem kapcsolatban tényként megfogalmazott valamennyi hamis váddal es hazug állítással álláspontom szerint a rágalmazás bűncselekményét követték el és emiatt feljelentést teszek, mert még közszereplőként, kampányidőszakban sem vagyok köteles ezeket eltűrni. Ezen felül valamennyi médiummal szemben, amely ezeket a hamis vádakat tényként írta le, híresztelte sajtó-, majd kártérítési (sérelemdíj iránti) pert is indítok nagy nyilvánosság előtt elkövetett jóhírnév megsértéséért.”

– írja közleményében Horváth Csaba.

Horváth Csaba neve egy szerteágazó ügy kapcsán merült fel, amit ebben a cikkben próbálunk meg összefoglalni. Az ügy lényege, hogy a győri adónyomozók éveken át üldöztek, majd elkaptak egy számlagyáras maffiát, sokakat megfigyelhettek és lehallgathattak. A bűnözők külföldi állampolgárokat és hajléktalanokat is beszerveztek a papíron informatikai vagy takarítási szolgáltatásokat nyújtó fiktív cégek vezetésére.

A számlagyár ügyében olyan nagy halaknál, állami cégnél is volt házkutatás, mint az Antenna Hungária, a T-Systems vagy a tőzsdén is jegyzett 4iG. Az ügy fókuszában a Sys IT Service Kft. áll, a céghez köthető emberek tartották a kapcsolatot azokkal, akik szintén számlákat vásároltak. Egyikük, Fuzik Zsolt vallotta azt, hogy Horváth Csaba, Molnár Zsolt, Tóth Csaba és Baja Ferenc szocialista politikusoknak kenőpénzt adott át, ezzel bizonyos üzleteket megolajozva a Sys IT-nek és kapcsolódó cégeknek. De a politikusok ezt mind tagadják, és további bizonyíték sem került még elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!