Karácsony: A fővárosi önkormányzat eddig 1500 menekültnek nyújtott szállást

2022. március 8. – 18:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Önkormányzat eddig összesen 1500 embernek nyújtott szállást és több mint 10000 adag ételt osztottunk ki – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely. „Sajnos azonban az értelmetlen és kegyetlen háborúról szóló híreket figyelve, biztosak lehetünk benne, hogy a segítségre szorulók száma rohamosan nőni fog” – teszi hozzá.

A főpolgármester azt írja, egyeztetett a kerületi polgármesterekkel „a putyini agresszió okozta budapesti feladatokról”, mert ahhoz, hogy az Ukrajnából a fővárosba érkező menekülteknek gyorsan és gördülékenyen tudjanak segíteni „össze kell fognunk, együtt kell működnünk, még akkor is, ha mind jól tudjuk, hogy a menekültek befogadása és ellátása állami feladat” – írja.

Február 28-án írtuk meg, hogy megérkezett az első jól érzékelhető menekülthullám a fővárosba, és akinek nem volt hová menniük, azokat a civileken túl a fővárosi önkormányzat vagy a szeretetszolgálatok helyezték el. Aztán március elején jelentette be Karácsony, hogy március 4-től április 15-ig az ukrajnai menekültek (aki dokumentummal tudja bizonyítani, hogy ukrán állampolgár) ingyen utazhatnak a BKK járatain.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!