Hat hónap felfüggesztett börtönt kapott az a férfi, aki gyalázkodva és köpködve zavarta meg Márki-Zay újbudai beszédét

2022. március 7. – 11:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elítélte a bíróság azt a 62 éves férfit, aki január 14-én gyalázkodva, köpködve és lökdösődve zavarta meg az ellenzéki összefogás sajtótájékoztatóját a Móricz Zsigmond körtéren. A férfit a garázdaság és egy másik ügy miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztették – írja a Fővárosi Főügyészség közleménye.

Január 14-én Újbudán, a Móricz Zsigmond körtéren több ellenzéki országgyűlési képviselő és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt tartott sajtótájékoztatót. Márki-Zay épp arról beszélt, hogy a csirke far-hát hatósági ára mindennél többet elmond az Orbán Viktor által 12 éve vezetett kormány gazdaságpolitikai kudarcáról, amikor egy férfi zavarta meg az eseményt, azt kiabálva Márki-Zay felé, hogy „takarodjál a vidéki városodba, a kurva anyádat!”.

A 62 éves férfi lökdöste az ott állókat és tovább kiabált. A biztonsági feladatokat ellátók igyekeztek őt elterelni a helyszínről, de ellenállt, majd leköpte az egyik önkormányzati képviselőt, és megpróbálta megütni, megrúgni az egyik biztonsági embert is. Amikor sikerült a gyűléstől távolabb terelni, akkor belerúgott az egyik politikus fényképével ellátott táblába, majd a sajtó egyik, őt lefényképező munkatársát vette üldözőbe, miközben szidalmazta.

A garázdaságnak a helyszínre kiérkező rendőrök vetettek véget. A XI. kerületi Rendőrkapitányság a szükséges bizonyítékokat beszerezte, és a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság garázdaság miatt bűnösnek mondta ki. A bíróság megszüntette a férfival szemben közveszéllyel fenyegetés miatt korábban kiszabott próbára bocsátást és emiatt is büntetést szabott ki, így a bíróság a két bűncselekmény miatt a vádlottat 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, és előírta, hogy politikai okból meghirdetett nyilvános rendezvényeket, gyűléseket nem látogathat, valamint agressziót helyettesítő foglalkozáson kell részt vennie. Az ítélet jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől