Hat hónap felfüggesztett börtönt kapott az a férfi, aki gyalázkodva és köpködve zavarta meg Márki-Zay újbudai beszédét

2022. március 7. – 11:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elítélte a bíróság azt a 62 éves férfit, aki január 14-én gyalázkodva, köpködve és lökdösődve zavarta meg az ellenzéki összefogás sajtótájékoztatóját a Móricz Zsigmond körtéren. A férfit a garázdaság és egy másik ügy miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztették – írja a Fővárosi Főügyészség közleménye.

Január 14-én Újbudán, a Móricz Zsigmond körtéren több ellenzéki országgyűlési képviselő és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt tartott sajtótájékoztatót. Márki-Zay épp arról beszélt, hogy a csirke far-hát hatósági ára mindennél többet elmond az Orbán Viktor által 12 éve vezetett kormány gazdaságpolitikai kudarcáról, amikor egy férfi zavarta meg az eseményt, azt kiabálva Márki-Zay felé, hogy „takarodjál a vidéki városodba, a kurva anyádat!”.

A 62 éves férfi lökdöste az ott állókat és tovább kiabált. A biztonsági feladatokat ellátók igyekeztek őt elterelni a helyszínről, de ellenállt, majd leköpte az egyik önkormányzati képviselőt, és megpróbálta megütni, megrúgni az egyik biztonsági embert is. Amikor sikerült a gyűléstől távolabb terelni, akkor belerúgott az egyik politikus fényképével ellátott táblába, majd a sajtó egyik, őt lefényképező munkatársát vette üldözőbe, miközben szidalmazta.

A garázdaságnak a helyszínre kiérkező rendőrök vetettek véget. A XI. kerületi Rendőrkapitányság a szükséges bizonyítékokat beszerezte, és a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság garázdaság miatt bűnösnek mondta ki. A bíróság megszüntette a férfival szemben közveszéllyel fenyegetés miatt korábban kiszabott próbára bocsátást és emiatt is büntetést szabott ki, így a bíróság a két bűncselekmény miatt a vádlottat 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, és előírta, hogy politikai okból meghirdetett nyilvános rendezvényeket, gyűléseket nem látogathat, valamint agressziót helyettesítő foglalkozáson kell részt vennie. Az ítélet jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!