Idén is Novák Katalin és Orbán Ráhel került a Forbes legbefolyásosabb nőkről szóló közéleti listájának élére

2022. március 7. – 16:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Forbes idén is kiadta a legbefolyásosabb magyar nőket rangsoroló listát. Ahogy tavaly, úgy idén sem egy darab lista született, hanem kategóriákra osztották a mezőnyt. A lista összeállítói szerint nem volt elég azt nézni, hogy ki milyen pozícióban van, vagy, hogy milyen árbevétele volt egy adott cégnek, mert a befolyás egy „tudásból, kapcsolatokból, momentumból, politikából és pénzből álló” egyveleg.

Üzlet

Az első kategória az üzleti világ volt, ahogy az elmúlt három évben, úgy idén is Hegedűs Éva, a Gránit bank elnök-vezérigazgatója került a lista élére. A második hely Balogh Gabriellája, a harmadik pedig – a 2021-es listához hasonlóan – Mészáros Beatrixé, a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyetteséé, Mészáros Lőrinc lányáé.

Új szereplő a listán többek között a hetedik helyre került Ginzer Ildikó, az MKB Bank és a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettese, Almássy Gabriella, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója (11. hely).

Média

A médiában dolgozó befolyásos nőkről készült listát továbbra is Vidus Gabriella vezeti, aki az RTL Magyarország vezérigazgatója. D. Tóth Kriszta 2021-hez képest lecsúszott egy helyet, az ezüst Kálmán Erikához került, aki 2021 novembere óta a kormánypárti Mediaworks kiadó elnöke, és egyben új szereplő a listán. Várkonyi Andrea, a Whitedog Média alapító-társtulajdonosa és a TV2 igazgatósági tagja, aki tavaly házasodott össze Mészáros Lőrinccel.

Közélet

Ezt a listát idén is Novák Kataloin vezeti, bár miniszter helyett már köztársaságielnök-jelöltként. Őt Orbán Ráhel követi, majd Schmidt Mária, aki miatt így Varga Judit rontott egyet a tavalyi helyezéséhez képest, mert idén negyedik lett. Az ötödik Dobrev Klára lett, a hatodik pedig Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége. A lista szempontjából új versenyző Donáth Anna a nyolcadik lett a tízfős listán.

Kultúra

A kultúrát vizsgáló lista dobogója semmit sem változott: idén is Spengler Katalin magángyűjtő került az első helyre, őt 2021-hez hasonlóan most is Kolosi Beáta, a Líra vezérigazgatója követi, harmadik helyre viszont Virág Judit került, a Virág Judit Galéria és Aukciósház tulajdonosa.

A teljes listát itt böngészheti.

Cikkünk korábbi verziójában azt írtuk, hogy Mészáros Beatrix Mészáros Lőrinc volt felesége, pedig valójában a szóban forgó Mészáros Beatrix Mészáros Lőrinc lánya. A hibát javítottuk és elnézést kérünk a félreértésért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!