Tarlós: Álnokság Tarlós-korszakról beszélni a zuglói parkolási ügyben

2022. február 25. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt péntek este Tarlós István, az előző főpolgármester, aki maga jelezte, hogy szeretné elmondani az álláspontját két aktuális témában, a BKV informatikai szerződésével kapcsolatos számlagyárügyben, valamint a zuglói parkolási korrupciós ügyben, amelyben házkutatások után gyanúsítottként hallgatták ki a kerület polgármesterét, Horváth Csabát.

Tarlós szerint az utódja, Karácsony Gergely „mindig szeretett álnok módon hamis összefüggésekkel operálni, ilyen összefüggéseket sejtetni”, és erről van szó most is, amikor ebben a két ügyben Tarlós-korszakról beszélnek.

Tarlós azt mondta: a BKV informatikai szerződésével kapcsolatos ügyről a közelmúltban tájékozódott ő is. Szerinte a BKV saját, belső informatikai rendszerével nekik, a fővárosnak nem volt dolguk, nem foglalkoztak vele, egyébként pedig van egy csúsztatás: a BKV-val szerződött cég valóban számlagyár gyanújába került, de nem a BKV-s szerződéssel kapcsolatban, tehát „a BKV ebben az ügyben intakt”.

A volt főpolgármester szerint „Karácsony ebben nagyon ravasz”, konkrétan nem vádolja őt, mert tudja, hogy nincs alapja a gyanúkeltésnek, csak „mindig sejtelmesen hozzáteszi”, hogy a Tarlós-korszakban történt, ami történt.

Tarlós szerint ezzel az erővel azt is lehet mondani, hogy az orosz-ukrán háború Karácsony főpolgármesteri időszakában tört ki.

A zuglói témában Tarlós azt mondta: a parkolási szerződéseket a kerületek kötötték, a pénzeket is ők szedték be, ő személy szerint szerette volna központosítani a parkolást, amit a választások előtt végül nem lehetett keresztülvinni, mert a kerületek foggal-körömmel ragaszkodtak hozzá, hogy náluk maradjon.

Tarlós megjegyezte: itt aztán végképp nem érti, miért jött azzal Horváth, hogy az ő időszakában történt, ami történt. Szerinte Karácsony „követelte” a dolgot akkori zuglói polgármesterként, és annyi ugyan igaz, hogy az elvi döntést a fővárosi közgyűlésnek kellett meghoznia, de utána a pályáztatást, a szerződéskötést már a kerület végezte, a szerződést Karácsony kötötte meg és írta alá. Tarlós szerint tehát őt, illetve Tarlós-korszakot emlegetni most Karácsonytól „végtelen hamis dolog”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!