Senki nem adott be menekültkérelmet az elmúlt két napban a magyar-ukrán határt átlépő 26 ezer ember közül

2022. február 25. – 21:30

Másolás

Vágólapra másolva

„A magyar-ukrán határszakaszt a tegnapi nap 14 682 fő, a mai nap 20 óráig 11 124 fő lépte át”, azaz összesen majdnem 26 ezren jöttek át a határon nem egészen két nap alatt – közölte a Telex megkeresésére a Belügyminisztérium.

A belügyi tárca szerint mindez azt jelenti, hogy „az elmúlt időszak átlagos személyforgalma közel kétszeresére növekedett”. A belépők közül menekültkérelmet senki, egyetlen ember sem terjesztett elő.

„Ismereteink szerint a határátlépést követően a Magyarországon jogszerűen tartózkodók a felajánlott segítségre nem tartottak igényt, elmondásuk szerint rokonaikra, ismerőseikre várnak a határátkelőhelyeken” – írta lapunknak a minisztérium.

Az Ukrajnából Magyarországra menekülők számára itt gyűjtöttük össze a hasznos információkat, például, hogy milyen státuszban maradhatnak az országban, és hova fordulhatnak segítségért.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom