Karácsony: A BKV szakemberei dolgoznak azon, hogy Lázár János kedvenc projektje ne álljon a földbe

2022. február 12. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Az élet frappáns választ adott Lázár ostobaságára”

– írja szombati posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester arról ír, hogy a tram-train elindításának napján Lázár János úgy fogalmazott, hogy „Budapest hagyjon levegőt az országnak”, miközben tudja, hogy ez egy „hazug mondat”.

„Ő is tudja, hogy a magyar nemzeti össztermék közel 40 százalékát megtermelő főváros vezetése az itt befolyt adók csak néhány százalékát használhatja fel Budapest érdekében. Sőt, a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt két év kormányzati megszorításai miatt ma már nettó befizetője a magyar költségvetésnek, magyarán a bevételeiből nem csak a saját közszolgáltatásait kell finanszíroznia, de még adózik is a kormánynak” – írja a főpolgármester.

„Az élet frappáns választ adott Lázár ostobaságára, jelenleg ugyanis a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) kiváló szakmai csapata dolgozik azon, hogy a tram-train szerelvények képesek legyenek gyorsabban futni és Lázár János kedvenc projektje ne álljon bele a földbe. Drukkolok, hogy sikerüljön!”

– teszi hozzá Karácsony, aki egy kommentben linkeli is az Iho.hu írását arról, hogy néhány napja Budapestre utazott az egyik tram-train szerelvény, hogy itt javítsanak ki valami hibát, egészen konkrétan „kerékesztergára utalták”, ahogy az oldal fogalmaz.

Lázár kampánynyitójáról ebben a cikkünkben írtunk. A fideszes politikus kampánynyitó beszédében alaposan kiélezte a főváros-vidék ellentétet; „ha az ellenzék nyer, talán jobb lesz Budapestnek, és biztos, hogy sokkal rosszabb lesz minden vidéki embernek” – mondta például.

A tram-train-projekt nehézségeiről legutóbb ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!