Debreciner: Két fiatal nőt szállítottak kórházba az egyetem kémia épületében történt baleset miatt

2022. február 11. – 14:17

Debreciner: Két fiatal nőt szállítottak kórházba az egyetem kémia épületében történt baleset miatt
A kémia épület és a reggeli intézkedés Fotó: Godó Irén / Debreciner.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Ketten megsérültek a Debreceni Egyetem kémia épületében. A Debreciner lap úgy tudja, klórgáz szivároghatott ki, de ezt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

Február 11-én reggel baleset történt a Debreceni Egyetem kémia épületében. A Debreciner tudósítása szerint klórgáz szivároghatott ki, aminek következtében többen megsérültek.

Frissítés 15 óra 39 perckor: Az egyetem közleménye szerint egy tároló felnyitása során a természettudományi és technológiai kar kémiai épületének egyik laboratóriumában került a vegyi anyag a levegőbe. Egy vegyésztechnikus és a munkáját felügyelő egyetemi oktató lélegezte be, írja az MTI.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy délelőtt riasztották a kémia épülethez a debreceni hivatásos tűzoltókat, akik három gépjárműfecskendővel, illetve egy mobil labor egységgel vonultak a helyszínre.

A beavatkozás idejére kiürítették az épületet, ez 300 diákot és dolgozót érintett. A beavatkozás körülbelül egy órát vett igénybe, azóta már visszatérhettek az épületbe.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője pedig megerősítette a lapnak, hogy két fiatal nőt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!