Balatonfüreden tart frakcióülést a Fidesz jövő héten, pont akkor, amikor fontos döntést hoz az Európai Bíróság

2022. február 10. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő héten Balatonfüreden tart kihelyezett frakcióülést a Fidesz, pont akkor, amikor az Európai Bíróság ítéletet hirdet a jogállamisági mechanizmusról, írja az Atv.hu.

A február 21-én kezdődő parlamenti tavaszi ülésszak előtt tartják a kormánypárt szezonnyitó kihelyezett frakcióülését. Ha a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor az első nap estéjén, jövő szerdán mond beszédet a frakcióülésen, akkor az pont egy napra esik az Európai Bíróság február 16-i döntésével, amikor a testület döntést hoz a nagy vitát kiváltó jogállamisági mechanizmusról.

A miniszterelnök szerint Magyarország szuverenitását veszélyeztetheti a közelgő európai bírósági döntés, ami szerint a pénzelosztás arányainak meghatározásánál a jogállamiságot is be lehessen számítani. Amennyiben az államok eltűrik, „csontig fogják nyomni ezt az elképzelést”, tette hozzá a Kossuth rádióban múlt pénteken. Brüsszelben ugyanis azon dolgoznak Orbán szerint, hogy minél több jogot vonjanak el a tagállamoktól, „lopakodó módosításokkal átlapátolják a nemzeti jogokat a brüsszeli térfélre”. Példaként felhozta a családjogi törvényt, amit szerinte ha nem úgy módosít Magyarország, ahogy Brüsszelben szeretnék, akkor nem kapunk pénzt. Ez a gyakorlat a miniszterelnök szerint a többi tagállam érdekét is sérti, ezért az kell, hogy több tagállam is „álljon a két hátsó lábára”, és ne engedjék a nemzeti jogokat elvenni.

Most szombaton, február 12-én a Várkert Bazárban mond beszéd Orbán Viktor, ami kampánynyitány is lesz, hiszen aznap, a választások előtt 50 nappal veszi kezdetét hivatalosan is a kampány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!