Dobrev Márki-Zayról: Hozzá kell szokniuk az embereknek az új politikusi attitűdökhöz

2022. február 9. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

„Márki-Zay Péter már csak ilyen, fölhív mindenkit, közvetlenül beszél, ami a szívén, az a száján, és ez sokaknak szimpatikus” – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a 168.hu oldalán futó Keljfeljancsi szerdai adásában.

A kérdés arra vonatkozott, hogy szerinte mennyire jó, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje felhívja telefonon a kampányát is támogató Bige Lászlót, miután kiderült, hogy az üzletember 10 milliárdos üzletet kötött Mészáros Lőrinccel. Dobrev erre válaszolva mondta, hogy Márki-Zay már csak ilyen, szerinte az a normális, hogy nagyon különbözőek vagyunk, és hozzátette:

jó lenne, ha ehhez is hozzászokna az ország, hogy nagyon más típusú embereket és más típusú értékrendet is fognak találni.

A nagyon finom és megengedő válasz után felmerült a kérdés, hogy az előválasztási kampányban miért nem volt ennyire megértő Márki-Zay Péterrel szemben, de Dobrev azt válaszolta: ezt hívják úgy, hogy demokrácia. És most az előválasztás után egy nagyobb ügyért dolgoznak, a saját preferenciái pedig már másodlagosak.

Azt a kérdést is megkapta Dobrev, hogy miért közöl olyan neveket az ellenzék, akiről még nincs konszenzus. Például Iványi Gáborét, akiről két napja írtuk meg, hogy őt kérné fel köztársaságielnök-jelöltnek Márki-Zay Péter, miközben a hat ellenzéki párt négy héttel a szavazás előtt még mindig csak egyezkedik arról, hogy indítsanak-e közös államfőjelöltet Novák Katalinnal szemben. Dobrev a válaszában arról beszélt, hogy teljesen rendben van, ha a választók belelátnak a politikai vitákba, és nem gyengeség megmutatni, hogy miken vitáznak, mikről egyeztetnek, kinek mi az álláspontja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!