Kétezerből tizenkét benzinkút nem tartotta be a 480 forintos ársapkát

2022. február 6. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint kétezer ellenőrzött benzinkútból tizenkettő nem tartotta be a 480 forintos ársapkát, mondta Tállai András, pénzügyi államtitkár.

A NAV november 15-től ellenőrizte a kutakat, és bírságot szabtak ki azokra, akik nem tartották be az előírásokat, eddig összesen 3,2 millió forintot.

Ha valamelyik benzinkutat újra jogsértésen kapják, akkor azt akár fél évre be is zárhatják, de Tállai szerint eddig ilyen nem történt, írja az MTI.

A benzin átlagára október 25-én lépte át az 500 forintos lélektani átlagárat, a dízelnél már október 11-től lehetett 500 forint fölött tankolni. November 15-től 480 forintban rögzítette a kormány a 95-ös oktánszámú benzin és a dízel literenkénti árát. A törvény szerint február 15-ig marad a 480 forintos határ, a kormány addig dönt arról, hogy meghosszabbítják-e az árplafont.

Decemberre egyébként mérséklődtek az árak, több helyen is 10-15 forinttal csökkent az üzemanyag ára. Arról, hogy a befagyasztott benzinár hogyan párologtatta el a Shell jobb minőségű 95-ösét, itt írtunk, ha pedig fájdalmasan drágának találja a benzint és a gázolajat, akkor íme néhány tipp, hogy hogyan bírhatja rá a kocsiját a kisebb fogyasztásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!