„Hazudik, ezért fél vitázni” – Márki-Zay saját plakátkampánnyal száll bele Orbánba a miniszterelnök-jelölti vita miatt

2022. február 4. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

1300 saját óriásplakátot helyez ki a kampányban a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom. A fejleményt Bana Tibor Vas megyei országgyűlési képviselő, az MMM koordinátora jelentette be pénteken a Facebookon.

Bana közlése szerint a plakátokkal, amelyek egyik részére az van írva,

„hazudik, ezért fél vitázni”,

a miniszterelnök-jelölti vita fontosságát igyekeznek hangsúlyozni. Márki-Zay előbb Orbán Viktort, majd Lázár Jánost (akit egyéniben hív ki Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében) hívta vitára, de egyelőre nem úgy néz ki, hogy bármelyik esemény összejönne. A miniszterelnök helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára magyarázta el, miért nem áll ki vitázni Orbán Viktor se Márki-Zayval, se Gyurcsánnyal, Lázár pedig maga utasította el a felkérést. Pedig vannak fideszes politikusok, akik örülnének egy miniszterelnök-jelölti vitának.

Forrás: MMM Facebook
Forrás: MMM Facebook

„Minden magára valamit adó demokráciában fontos, hogy a miniszterelnök-jelöltek különböző kérdésekben ütköztessék egymással a véleményüket” – mondta pénteki bejelentkezésében Bana Tibor. Az 1300 plakát többi részén egy másik üzenetet jelenít meg az MMM a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölttel kapcsolatban: „Nem tűri a lopást, ezért támadják”, állítják Márki-Zay Péterről. Az MMM a sima óriásplakát-kihelyezés mellett hét ponyvás autót is kiküld az utcákra, hogy az üzenetet eljuttassa a választókhoz.

A kampányidőszak kezdetét jelentő február 12-én az Egységben Magyarországért néven futó összellenzéki formáció is elindít egy külön plakátkampányt ettől a mostanitól függetlenül. A Telex Magyarázó legutóbbi részében is részletesen foglalkoztunk a miniszterelnök-jelölti vita kérdésével, amely feltehetőleg a választási kampány egyik kiemelt témája lesz:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!