Lázár János sem áll ki vitázni Márki-Zay Péterrel

2022. január 31. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Két nappal azután, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter Orbán Viktor után Lázár Jánost is vitára hívta, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos a Facebookon válaszolt is: röviden azt írta, hogy nem áll ki Márki-Zay Péterrel, akivel amúgy Csongrád-Csanád megye 4. választókörzetében fog megmérkőzni április harmadikán.

Hosszabban így szól az indoklás:

„Vitaképtelen az, aki nem mond igazat, aki sértegeti a más véleményen lévőket, aki becsapja saját szavazóit is. Aki a gondjaira bízott település helyett csak önmagát építi. Aki jobboldalinak mondja magát, mégis a gyurcsányi baloldal visszatéréséért küzd. Aki arra sem képes egyenes választ adni, hogy menni akar vagy maradni: a parlamentet választaná vagy a polgármesterséget? Hódmezővásárhelynek és a választókerületnek nem vitára, hanem munkára van szüksége. Az itt élő emberek érdekeinek érvényesítésében, a településeink építésében és a vidék fejlesztésében továbbra is számíthatnak rám. Minden másra ott van Márki-Zay Péter.”

Hamar reagált Lázárra egy kommentben az ellenzéki jelölt. Azt kérdezte:

„Amikor Orbán Viktor fél, akkor mindenkinek kötelező félnie a Fideszben?”

Márki-Zay szombaton egyébként azt írta, bízik benne, hogy Lázár majd bátrabb lesz, mint a főnöke, „és nem fog hazugságok mögé bújva megfutamodni.” Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt már Orbán Viktort is megpróbálta rábírni egy vitára, de aztán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára alaposan elmagyarázta, miért nem áll ki vitázni Orbán Viktor se Márki-Zayval, se Gyurcsánnyal.

Az alábbi Telex Magyarázóban többet megtudhatnak arról, miért nem lesz vita – illetve hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!