Gulyás állítja, nem tudott a Miniszterelnökségen Völner-ügyben tartott házkutatásról

2022. február 3. – 07:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tudott a Miniszterelnökségen a Völner-üggyel kapcsolatban tartott házkutatásról, mert ezekben az esetekben csak a felügyelő minisztert értesítik, aki nem ő, hanem Süli János – állította Gulyás Gulyás Gergely szerdán.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kitart amellett, hogy a kormánynak a gyanúsítás nyilvánosságra kerüléséig nem volt tudomása a volt igazságügyi államtitkárt érintő, súlyos korrupciós ügyről. A Központi Nyomozó Főügyészség azonban még tavaly november 25-én összehangolt akcióval készült: reggel nagyjából azonos időben házkutatást tartottak a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is. A hatóságok akkor iratokat kerestek azokról a pályázatokról, amelyekről Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára telefonon beszéltek egymással.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől