Karácsony Gergely tavaly óta a II. kerületben bérel lakást

2022. február 2. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Karácsony Gergely és családja a tavalyi év közepe óta egy II. kerületi bérelt lakásban él. A főpolgármester erről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságban, az előválasztás mindkét fordulójában egy II. kerületi szavazóhelységben szavazott” – írta a Telex megkeresésére a főpolgármester sajtóosztálya. Hozzátették, hogy a főpolgármester és családja egy magánszemélytől bérli az ingatlant.

A Telex azután kereste meg Karácsony Gergely sajtóosztályát, hogy a Magyar Nemzet reggeli cikkében a Ripostra hivatkozva arról írt, hogy „a főpolgármester azért használja olyan gyakran az Erzsébet-híd Budáról Pestre vezető buszsávját, mert feltételezések szerint Pasarétre költözött”.

Egy járókelőre hivatkozva írták, hogy „ma reggel amint az 5-ös busz megállója felé ment a Gábor Áron utca és a Pasaréti út sarkán, mondhatni az orra előtt hajtott ki a kocsi Karácsonnyal egy elegáns ház kertjéből. Sikerült is lefotóznia a kihajtó autót.”

Azt írják, hogy „nagy kérdés, persze az is, hogy miért nem szerepel ez az ingatlan Karácsony Gergely legfrissebb vagyonnyilatkozatában”.

A Telex kérdésére, hogy miért nem szerepel a II. kerületi ingatlan Karácsony Gergely vagyonnyilatkozatában, a főpolgármester sajtóosztálya azt válaszolta, hogy Karácsony és családja egy magánszemélytől bérli az ingatlant.

A főpolgármester parkolását és közlekedését nem először rögzítik, tavaly novemberben a Magyar Nemzet közölte azt a videót, amelyen látható, ahogyan a főpolgármester szolgálati autója végighajt az Erzsébet híd buszsávján, majd lekanyarodik jobbra a pesti hídfőnél. Karácsony Gergely akkor azt mondta, hogy ő nagyon ritkán vezet, „gyakorlatilag soha”, aztán arra, hogy a sofőrje tett-e ilyet, azt felelte, „remélem, hogy nem, de ha előfordult, akkor majd beszélgetek vele erről, hogy ne csináljon ilyet.”

Karácsony Gergely főpolgármester tulajdonában a legújabb bevallása szerint továbbra is az a két ingatlan van, amelyek már a tavalyi vagyonnyilatkozatában is szerepeltek. Az egyik egy 14. kerületi ház, a másik egy 189 négyzetméteres telken fekvő, 37 négyzetméteres üdülő Siófok-Sóstón, amit 2020-ban vásárolt. Mindkettőben 50 százalékos tulajdonrésze van.

Karácsonynak még mindig nincsen autója, se más értékesebb ingósága. 1 millió forint készpénzt vallott be. 28 millió 349 ezer forinttal tartozik egy pénzintézetnek, és további 3,7 millióval magánszemélyeknek. Megtakarítása pedig a vagyonnyilatkozata szerint nem sok van, csupán egy 2 millió 112 ezer forintos lakáspénztári megtakarítást írt be. A helyzete nagyon hasonló az előző évihez, a különbség minimális. A magánszemélyek felé fennálló tartozása visszafizetésével nem sietett, az ugyanennyi volt már egy évvel korábban is. A pénzintézet felé egy keveset törlesztett, 30 millióról dolgozta le 28 millió 349 ezer forintra a tartozását, míg a lakáspénztári megtakarítása 312 ezer forinttal nőtt.

Karácsony egyetlen jövedelme a főpolgármesteri juttatása, ami havi bruttó 1 millió 725 ezer forint. Ez több, mint egy éve, akkor még csak 1 millió 490 745 forint volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!