Orbán több utasszállító repülőjáratot szeretne Oroszország és Magyarország között

2022. február 1. – 17:45

Másolás

Vágólapra másolva

Bár nehéz volt a tavalyi év, ez volt a legsikeresebb az orosz-magyar együttműködésben Orbán Viktor szerint. A magyar miniszterelnök arról beszélt, hogy Putyin együttműködésével 900 ezer magyar embert tudtak beoltani orosz vakcinával. Meghosszabbították ezen kívül az orosz-magyar gázszállítási szerződéseket, aminek az energiaválságban van szerinte nagy jelentősége.

Orbán ígéretet kapott Putyintól arra, hogy érdemi tárgyalások indulhatnak arról, hogy a Magyarországra szállított gázmennyiséget éves szinten 1 milliárd köbméterrel emeljék meg.

A magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy hamarosan megkapja az utolsó engedélyt Paks II. és utána jön az úgy nevezett létesítési szakasz.

Orbán arról beszélt, hogy létrehoznak egy vegyes magyar-orosz vegyes vállalatot, amelynek az lesz a célja, hogy a keletről érkező termékeket Európába hozzák be.

Arra kérte a magyar miniszterelnök Putyint ezen kívül, hogy több közvetlen utasszállító repülőjárat jöjjön Oroszországból Magyarországra, legyen közvetlen járat Budapest és Jekatyerinburg, valamint Kalinyingrád között. Orbán kiegyensúlyozottnak, konstruktívnak jellemezte az orosz-magyar kapcsolatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!