Putyin: Ha Ukrajnát felveszik, a NATO ellen fogunk harcolni?

2022. február 1. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

„A helyzet komoly, a különbségek is jelentőségek” – mondta Orbán Viktor Oroszország és NATO kapcsolatáról. Hozzátette, Oroszország igényeit az egész világ megismerhette, és az arra adott válasz nem találkozik vele. Nagy a távolság szerinte az orosz fél és a szövetség között, de nem tartja áthidalhatatlannak. A miniszterelnök úgy látja, lehetséges olyan megállapodást kötni, ami garantálja Oroszország biztonságát és a tagállamok számára is elfogadható. Abban bízik, hogy a következő hetekben sikerül tárgyalni és közelíteni az álláspontokat.

Putyin arról beszélt, hogy Ukrajna dokumentumokban fektette le, hogy Krímet katonai eszközökkel szeretné visszaszerezni. Ha Ukrajnát felvenné tagjai közé a NATO, komoly fegyverekkel fogják felruházni az országot, és Putyin arra célzott, hogy úgy próbálják majd visszaszerezni Krímet.

Ha Ukrajnát felveszik, a NATO-val fogunk harcolni? Valaki gondolt már erre?

– tette fel a kérdést az orosz elnök, majd kijelentette, hogy Krím szuverén orosz terület. Kölcsönös érdekeket kell szerinte figyelembe venni, és azt is mondta, hogy minden országnak joga van meghatározni, hogy a biztonságát milyen eszközökkel tudja biztosítani.

Állítja, a NATO Ukrajnát csak eszközként használja Oroszországgal szemben, és a szövetség valójában nem Ukrajna biztonságát védi. Arról beszélt, hogy meg kell találni azt a módszert, hogy minden egyes résztvevő érdekei érvényesüljenek. Ez csak akkor lehetséges szerinte, ha minden dokumentumot figyelembe vesznek. Putyin bízik benne, hogy megtalálják a megoldást, de még nem áll rá készen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!