Nem büntették 1,5 millióra a magát felgyújtó vilonyai férfit

2022. február 1. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

Megbírságolták tette előtt a hétfőn magát nyilvánosan felgyújtó vilonyai férfit, de nem olyan brutális mértékben, ahogy azt az egyik bulvárlap állítja.

Felgyújtotta magát egy 74 éves férfi a Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalának egyik épületében, írtuk hétfőn. A férfi meghalt, más nem sérült meg a tűzben.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A Bors kedden azt írta, hogy a vilonyai férfi kutyája megharapta az egyik falubelijét, az asszony pedig feljelentést tett a rendőrségen. Így derült ki, hogy kutyái nincsenek chippel ellátva, amiért másfél milliós bírsággal sújtották. Az idős férfi ezt igazságtalannak érezte, és megpróbálta kijárni, hogy a 33 ezer forintos havi bevételéhez mérten horribilis büntetést elengedjék, de nem járt sikerrel. A veszprémi kormányhivatal épületében lelocsolta magát benzinnel majd a gyufához nyúlt. Esélye sem volt a túlélésre.

Megkesrestük a Veszprém Megyei Kormányhivatalt az ügyben, ahonnan azt írták lapunknak: az újság értesülése téves, a tragikus sorsú ügyfélre a kormányhivatal nem rótt ki 1,5 millió forintos büntetést.

Az igaz, hogy a férfit a hatóság azt követően bírságolta meg, hogy két kutyája megtámadott egy személyt. Az állatokról kiderült, hogy sem veszettség ellen nem voltak oltva, sem elektronikus azonosító transzponderrel nem rendelkeztek. De a férfit ezért csak a kiszabható legkisebb, kétszer 15 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a hatóság. A határozatban a férfi tájékoztatást kapott a részletfizetési lehetőségről is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!