Felgyújtotta magát egy férfi egy veszprémi hivatal épületében

2022. január 31. – 17:17

Másolás

Vágólapra másolva

Felgyújtotta magát egy 74 éves férfi a Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalának egyik épületében – írja a Veol.hu, a hírt a rendőrség is megerősítette. A helyszínre több mentő, rendőr és tűzoltó is érkezett, ám a férfi életét vesztette a tűzben. Az épületben tartózkodók időben kimenekültek, a tűzoltók a férfin kívül nem találtak mást az épületben. A Veszprém Kukac szerint az épület a helyi tűzoltóság közvetlen szomszédságában van.

Csondor Henrietta, a katasztrófavédelem megyei szóvivője szerint az első emeleten több berendezési tárgy és bútor is égett, a második emeleten pedig nagy füst volt. Máté Alexandra, a Veszprémi Rendőr-főkapitányság szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy egy 74 éves férfi gyújtotta fel magát a hivatal várójában.

A veszprémi járási hivatal belseje a hétfői tűzeset után – Fotó: Police.hu
A veszprémi járási hivatal belseje a hétfői tűzeset után – Fotó: Police.hu

A rendőrség előzetesen annyit közölt az MTI-vel, hogy a tűz miatt a hivatalból 37 embert kellett kikísérni. A férfin kívül senki más nem sérült meg, de az épületben jelentős anyagi kár keletkezett. Később további részleteket közöltek, eszerint 14 óra 40 perc körül érkezett bejelentés hozzájuk arról, hogy az egyik veszprémi közintézményben egy 74 éves férfi égésgyorsító folyadékkal öntötte le magát, majd meggyújtotta. A Veszprémi Rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Csondor korábban a Telexnek azt válaszolta, hogy nem rendelkeznek információval az esettel kapcsolatban, és a rendőrségi szóvivőhöz irányított minket. A mentőszolgálat kérdésünkre azt a választ küldte, hogy két mentőegységet riasztottak a helyszínre, ahol egy férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!