Orbán: Az lehetetlen, hogy idegen felnőttekkel pótoljuk a hiányzó magyar gyerekeket

2022. január 28. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 12 évben Magyarországon sok minden épült fel politikailag, gazdaságilag – mondta Orbán Viktor. Politikai stabilitás és kiszámíthatóság van, a minimálbér magasabb most, mint 2010 előtt az átlagbér. Nem egyes döntéseket hozunk, hanem rendszereket építünk – tette hozzá a miniszterelnök. Ilyen a családtámogatási rendszer. Európában a magyarok költik arányosan a legtöbbet a családokra az ország költségvetésből.

Mi nem akarunk bevándorlóország lenni – mondta Orbán, aki inkább levágná a kezét, mint hogy beírja a programba ezt. „Az lehetetlen, hogy idegen felnőttekkel pótoljuk a hiányzó magyar gyerekeket.”

A családtámogatási rendszer minden eleme megmarad, ha a Fidesz nyer áprilisban, és még újabb elemekkel egészítik ki – ígérte Orbán. Azt szeretné, hogy elérjék azt, ha valaki gyereket vállal, akkor jobb anyagi életkörülményei legyenek, mintha nem nevelne gyermeket. Nem akarunk beavatkozni az életükbe, de a gyermeket vállalók számára legalább azonos gazdasági életszínvonalat akarunk biztosítani, mint azoknak, akiknek nincs gyermekük – fogalmazott a miniszterelnök. „Ha nincs gyerek, nincs jövő.” Ez az első mondata a kormányprogramjuknak 2010 óta, de már 1998-ban is ez volt – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!