Április 30-ig kaptak haladékot a koronavírus elleni kötelező oltásra a rendvédelmi dolgozók

2022. január 28. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

A katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetés-végrehajtási területeken a nem ügyfelekkel dolgozók állomány számára április 30-ig meghosszabbították a kötelező oltás felvételének időpontját – ezt a levelet kapta a Belügyminisztériumtól Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára. Pongó Géza a Blikkel azt közölte, hogy a beoltatlan rendőrök számáról továbbra sincsenek pontos adataik.

„Mindenesetre annyira nagy a rendőrhiány a kapitányságokon, hogy 5 százalékos hiány is megakaszthatja a munkát”– mondta az érdekvédő.

Korábban Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke korábban azt mondta, hogy a 36 ezer hivatásos rendvédelmi alkalmazott közül legalább 10 ezer nem rendelkezik oltással, míg a 15 ezer rendvédelmi igazgatási jogviszonyban dolgozó (riaszos) és a munka törvénykönyve szabályai alapján foglalkoztatott munkavállalóból legalább kétezren lehetnek ilyenek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még október végén jelentette be, hogy a munkaadók előírhatják a kötelező az oltást a dolgozóiknak, és az állam munkáltatóként is így fog tenni a közszféra dolgozóinál.

A decemberben a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet azt is rögzítette, hogy csak akkor jár a hathavi bérnek megfelelő fegyverpénz a katonáknak, rendőröknek, büntetés-végrehajtásban dolgozóknak, ha január 31-ig beoltatják magukat. Az pedig még nyáron derült ki, hogy egyösszegben hathavi fizetésüket kapják meg a rendvédelmi dolgozók 2022 elején, még az áprilisi országgyűlési választást megelőzően, fegyverpénz gyanánt. Ezt később maga Orbán Viktor jelentette be a parlamentben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől