Márki-Zay 5 millió forintot ajánlott fel annak, aki bizonyítja a kormánypropaganda öt, szerinte hazug állítását vele kapcsolatban

2022. január 25. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt van 5 millió forint, világosítsák fel az embereket arról, hogy ki hazudik. Nem én”

– zárta a beszélgetést Márki-Zay Péter az Egyenes Beszéd című műsorban. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt ugyanis ötmillió forintot ajánlott fel azoknak, akik valódi bizonyítékot hoznak öt olyan állításra, amivel szerinte hazug módon támadja a kormánypropaganda.

Azaz 1-1 millió forintot ad, aki bebizonyítja, hogy tényleg azt mondta, hogy

  • eltörölné a rezsicsökkentést,
  • beengedné a migránsokat,
  • fizetőssé tenné az egészségügyet,
  • Indiába küldené szemműtétre a magyarokat,
  • szülészeteket zárna be.

Azt mondta, várja a fideszes propagandistákat egy-egy millió forinttal, hogy bizonyítsák be, hogy mégis ilyeneket állított.

Márki-Zay arról is beszélt a műsorban, ma, kedden a német nagykövetségen volt beszélgetni, ahol az ellenzék terveiről kérdezték, illetve arról, mit gondolnak Orbán februárra tervezett moszkvai látogatásáról és az ukrán helyzetről.

Szóba került a „fogyatékosozása” is: Márki-Zay vasárnapi élő bejelentkezésében lefogyatékosozta a fideszes propagandistákat. Egészen pontosan ez hangzott el: „Elnézést kérek, de hogyha annyira fogyatékosak szegény fideszes propagandisták – és a fogyatékos azért nem szerencsés szó, mert a fogyatékosokat szeretjük, a fideszes hazug propagandistákra viszont rendkívüli módon neheztelek –, tehát nyilvánvalóan az ő szellemi képességük valószínűleg nincs, nem azt mondom, hogy tökéletes, de semmiképpen nem a szellemi képességükkel van baj. A végtelen aljas gonoszság, ez jellemzi ezt a tolvajtársaságot”.

A fogyatékos szó negatív jelzőként való használata miatt több érdekvédelmi szervezet is közleményben reagált, és bocsánatkérést várt tőle. A Telexnek erre vonatkozó kérdésünkre azt írta korábban, „engem és az ellenzéket támadják szándékosan manipulált, félreértelmezett mondatokkal, de miniferi, akivel a Fidesz teleplakátolta az országot, nem zavarja őket, pedig kis termetű honfitársainkat biztosan sérti”. Arra is hivatkozott, hogy a nyilatkozatát azonnal pontosította, mivel állítása szerint tiszteli „a fogyatékkal élőket”.

A Telex rákérdezett Márki-Zaynál, hogy tervezi-e a közleményben szorgalmazott bocsánatkérést az említett szervezetektől, illetve a fogyatékossággal élő emberektől, de a politikus erre a kérdésünkre nem válaszolt. Az Egyenes Beszédben most újra rákérdeztek, hogy tervezi-e, hogy válaszol ezeknek a szervezeteknek, és bocsánatot kér, de megismételte, hogy már akkor is korrigálta magát, és azóta többször is tisztázta, hogy „nyelvbotlás” volt.

Majd végül azt mondta, elnézést kér mindenkitől, akit esetleg akaratlanul megbántott, semmi rosszindulat nem volt benne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!