A propagandistákat lefogyatékosozó Márki-Zay azt mondja, szándékosan félreértelmezett mondatokkal támadják

2022. január 25. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Engem és az ellenzéket támadják szándékosan manipulált, félreértelmezett mondatokkal, de miniferi, akivel a Fidesz teleplakátolta az országot, nem zavarja őket, pedig kis termetű honfitársainkat biztosan sérti”

– így reagált Márki-Zay Péter a Telexnek arra, hogy érdekvédelmi szervezetek tiltakoztak, miután az ellenzéki miniszterelnök-jelölt lefogyatékosozta a fideszes propagandistákat.

Márki-Zay arra is hivatkozott, hogy a nyilatkozatát azonnal pontosította, mivel állítása szerint tiszteli „a fogyatékkal élőket”, és azt mondta: „A propagandistákat nem tisztelem, és ott azokról a hitvány propagandistákról volt szó, akik hülyének tettetik magukat, pedig nem hülyék, csak gonoszak.” A Telexnek megküldött írásos reakciójában ezenkívül hosszan ír arról, hogy Orbán Viktort a fideszes propagandisták tartják hatalmon „a hazugságaikkal, a gyávaságukkal”.

A „fogyatékkal élők”-ről pedig azt írja az összellenzéki miniszterelnök-jelölt, hogy ők „a társadalomnak egy olyan csoportja, akik sokkal nagyobb figyelmet érdemelnek majd az új kormánytól, mint az Orbán-kormánytól kapnak, gondoljunk csak az otthoni ápolási díj megalázó mértékére”.

Az érdekvédelmi szervezetek korábban azt hangsúlyozták, hogy a „fogyatékos” szó negatív jelzőként való használata sértő, és évek óta küzdenek azért, hogy a szó pejoratív használata kikerüljön a közbeszédből. Szerintük az ilyen kijelentéseket nem lehet pusztán nyelvbotlásként, elhamarkodott kijelentésként kezelni, ezért hat szervezet együtt szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy haladéktalanul kérjen nyilvánosan bocsánatot a fogyatékossággal élő emberektől.

A Telex rákérdezett Márki-Zaynál, hogy tervezi-e a közleményben szorgalmazott bocsánatkérést az említett szervezetektől, illetve a fogyatékossággal élő emberektől, de a politikus erre a kérdésünkre nem válaszolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!