Huszonötmilliós állami támogatást kap Ásotthalom mezőőrsége

2022. január 25. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Állami támogatást kapnak határ menti települések, hogy fejlesszék a mezei őrszolgálatukat – derül ki a Magyar Közlönyből.

A kormány 18/2022. (I. 24.) Korm. rendeletének értelmében tíz településnek összesen több mint 170 millió forintnyi támogatás jár, az alábbiak szerint:

  • a legnagyobb összegű támogatást, 74 956 400 forintot Mórahalom kapja;
  • a második legnagyobb összeg, 25 405 120 forint Ásotthalomnak jár;
  • 12 702 560 forint jár a röszkei, a tompai, a bácsalmási, illetve a Ruzsa–Öttömös közös mezei őrszolgálat fejlesztésére;
  • és 6 351 280 forintot kap ugyanerre a célra Zákányszék, Kelebia és Domaszék.

A mi hazánkos Toroczkai László vezette Ásotthalom mezőőrsége egyébként másfél hete még azzal került a hírekbe, hogy az ügyében rendőrségi eljárást indítottak „közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése” miatt. Ugyanis miután Toroczkai egy videóban bemutatta, hogyan zajlik a fegyveres „embervadászat a határon”, a TASZ kérte a rendőrséget és a kormányhivatalt, hogy vizsgálják meg, jogszerű-e az ásotthalmi mezőőrség működése, jogosultak-e fegyveres fellépésre.

Ahogy a Hvg.hu kiemeli, a támogatott települések listáján szerepel Öttömös is, ahonnan Orbán Viktor miniszterelnök nemrég egy disznóvágásról posztolt a Facebookon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!