Sára Botond a kampányidőszak idejére fizetés nélküli szabadságra megy kormányhivatali posztjából

2022. január 24. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

Sára Botond Facebook-posztban jelentette be, hogy a 19 nap múlva kezdődő országgyűlési választási kampány időszakára szabadságra megy fővárosi kormányhivatali posztjából, hogy a kampányfeladatokra tudjon koncentrálni. Azt írja, ez egyáltalán nem fogja akadályozni a kormányhivatal zavartalan működését.

Sára nemrég bejelentette, hogy ő lesz a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje Józsefvárosban, ahol úgy indul el, hogy közben a fővárosi kormányhivatal vezetőjeként jelenleg a józsefvárosi önkormányzat törvényességi működését is ellenőrzi. Erről kiderült, hogy nem összeférhetetlen, valójában csak a kampányban derülhet majd ki, felhasználja-e ezt a Fidesz bármilyen módon.

Baranyi Krisztina, Ferencváros és Pikó András, Józsefváros polgármestere közösen írtak levelet Gulyás Gergely miniszternek és dr. Téglási Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság elnökének, amiben lemondatnák Sára Botondot arra hivatkozva, hogy

„képtelen szétválasztani politikusi, képviselőjelölti tevékenységét attól a felelős és pártatlan feladatellátástól, mely kormányhivatali vezetőként a minimális elvárás vele szemben”.

Ebben a választókerületben az ellenzéki előválasztást Jámbor András kommunikációs szakember, újságíró, a Mérce hírportál alapítója nyerte, így itt Jámbor–Sára-mérkőzés lesz áprilisban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!