Baranyi Krisztina és Pikó András lemondatná Sára Botondot

2022. január 14. – 19:24

Másolás

Vágólapra másolva

Baranyi Krisztina Ferencváros és Pikó András Józsefváros polgármestere közösen írtak levelet Gulyás Gergely miniszternek és dr. Téglási Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság elnökének, írták lapunknak közös közleményükben.

A levélben a VIII. és a IX. kerület polgármestere azt kéri, hogy állapítsák meg az összeférhetetlenséget Sára Botond egyéni országgyűlési képviselő jelöltsége, illetve jelenleg betöltött kormánymegbízotti tisztsége között. Közös videójukban elmondják:

„Tavaly decemberben a józsefvárosi és ferencvárosi Fidesz-szervezetek országgyűlési képviselőjelöltnek választották azt a Sára Botondot, aki ezzel párhuzamosan kormánymegbízottként vezeti Budapest Főváros Kormányhivatalát; és aki megbukott már a VIII. kerületben polgármesterjelöltként, és önkormányzati képviselőjelöltként is 2019-ben. Sára képtelen szétválasztani politikusi, képviselőjelölti tevékenységét attól a felelős és pártatlan feladatellátástól, mely kormányhivatali vezetőként a minimális elvárás vele szemben. Legutóbb aljas módon, politikai rágalomhadjáratot indított a 8. kerületi óvodák és óvodapedagógusok ellen, emiatt Pikó András büntetőpert kezdeményez ellene az önkormányzat vezetőjeként. Ne egy fideszes képviselőjelölt által vezetett kormányhivatal járjon el a kerületek ügyeiben.”

A Pikó András vs. Sára Botond háborúról szóló cikkünket itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!