Határozatlan idejű pedagógussztrájk jöhet márciusban

2022. január 19. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) még december közepén hirdetett figyelmeztető sztrájkot január végére. Azt is jelezték, hogy ha nem vezet sikerre a demonstrációjuk, márciusban újra szerveznek egyet. A tárgyalások nem sok eredménnyel zárultak, a kormány csak 10 százalékos béremelést ígért, amit a szakszervezetek keveselltek.

Ezért január 31-re jelentették be az első, figyelmeztető sztrájkjukat, amit – amennyiben a kormány továbbra sem hajlandó érdemben foglalkozni a kialakult válsággal – március 16-án határozatlan idejű munkabeszüntetés követhet. Ahogy a Pedagógusok Szakszervezete írja:

A sztrájkot azért szervezzük, mert a közoktatás elhanyagolt állapotára adandó válaszokat nem halogathatja tovább a kormány.

Követeléseik nyomatékosítására az érintett szakszervezetek Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat! címmel petíciót is indítottak, amit a Ne dolgozz ingyen! oldalon hirdettek meg.

A január végi munkabeszüntetéshez a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) is csatlakozik. A MASZSZ a pedagógus társadalom melletti szolidaritás és a MASZSZ-tagszervezetek bértárgyalásainak támogatása érdekében tart demonstrációt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!