Büntetőfékező sofőr miatt tíz kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópályán

2022. január 14. – 19:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután 17 óra körül két autó ütközött össze büntetőfékezés miatt az M7-es autópályán. A baleset a Letenye felé vezető oldalon, Tárnok térségében, a 23-as kilométernél történt – írja a Magyar Közút közleménye.

A baleseti helyszínelés nemrég fejeződött be, és közel tíz kilométeres torlódás alakult ki a péntek délutáni csúcsban, amely lassan, de már kezd megszűnni.

A büntetőfékező jármű sofőrje az információk szerint elhagyta a helyszínt.

A Magyar Közút szerdán tett közzé egy néhány nappal korábbi büntetőfékezésről készült felvételt. Abból az esetből szintén baleset lett az M1-M7 közös bevezető szakaszán. Megjegyzik, a mostani eset is mutatja, hogy nemcsak a balesetben közvetlenül érintett autósok, hanem az autópályán közlekedő többi járművezető is közvetett kárvallottja az ilyen szituációknak a torlódás és a hosszabb menetidő miatt.

„Ezért határozottan kérünk mindenkit, hogy ne kövessék az ilyen autósok példáját, maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében” – áll a közleményben.

Frissítés 20:15: A rendőrség közúti veszélyeztetés miatt indít eljárást az ügyben – írja az MTI. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a balesetben senki sem sérült meg. Megerősítették, hogy a gyanú szerint valóban büntetőfékezés történt, és a fékező elhagyta a helyszínt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!