Kivág, jobbról előz, majd vissza a belső sávba, és satufék: büntetőfékezés miatt ütközött több autó az M1–M7 bevezetőjén

2022. január 12. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőfékezés miatt alakult ki baleset szombat délután az M1–M7 közös bevezetőjénél, amelyet egy szürke furgon idézett elő. Erről felvételt készített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája, amit a közútkezelő társaság az Instagramon tett közzé. A videón látható, hogy a furgon jobbról előzi a belső sávban előtte haladó autót, majd egy újabb hirtelen sávváltással az addig előtte haladó jármű előtt befékez a gyorsforgalmi út legbelső sávjában.

Ezt követően a mögé került első néhány autósnak ugyan sikerült megállnia, egy utánuk következő sofőrnek azonban már nem: hiába próbált manőverezni és vészfékezni, a többi autónak csapódott.

A rendőrség és az Országos Mentőszolgálat szakemberei mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőre is a helyszínre sietett, hogy biztosítsa a helyszínt.

A közútkezelő a bejegyzésében felhívta a figyelmet a hasonló helyzetek elkerülésére és arra, hogy a „büntetőfékezés nem menő, ne kövessétek a példájukat, magatok és a többi közlekedő biztonsága érdekében!”. Nem csak a közútkezelő próbálja meggyőzni a sofőröket, december elején a rendőrség készített prevenciós filmet az elmúlt években elterjedt büntetőfékezések visszaszorítása érdekében.

A legismertebb ilyen eset a celeb Berki Krisztiáné még 2018-ból, amikor a későbbi bírói ítélet szerint indokolatlanul, megleckéztetés céljából fékezett le egy busz előtt. Emiatt tavaly nyáron, nem jogerősen két év letöltendő, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint két év közúti járművezetéstől történő eltiltásra ítélték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!