Hétszázmilliárd forint feletti forgalom a Szerencsejáték Zrt.-nél

2022. január 13. – 07:29

Hétszázmilliárd forint feletti forgalom a Szerencsejáték Zrt.-nél
Krémer Istvánné, a sorsolási bizottság elnöke a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorában – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Húsz százalék feletti árbevétel-növekedéssel zárta az elmúlt évet a Szerencsejáték Zrt. – mondta el Bozóky Alex vezérigazgató a Világgazdaságnak adott interjújában.

A Szerencsejáték Zrt. életében immár a sportfogadások adják a bevételek több mint felét – mondta el Bozóky Alex a Világgazdaságnak. A cég a rekordárbevételből több mint 480 milliárd forintot fizetett vissza játékosainak 2021-ben, vagyis napi szinten átlagosan közel 2 milliárd forintot költöttünk szerencsejátékra és sportfogadásra, míg a társaság 1,3 milliárd forint nyereményt fizetett ki a játékosoknak.

A Szerencsejáték Zrt. a tavalyi forgalmi adatokkal a magyarországi nagyvállalatok árbevétel szerinti listáján már a top 10 közelébe ért.

A vezérigazgató elmondta, hogy az elmúlt 15 év második legnagyobb százalékos növekedését produkálták 2021-ben, amihez a járványhelyzet országos kezelése, az újonnan bevezetett termékeik és a fejlesztéseik nagymértékben hozzájárultak.

A digitális csatornák térnyerése ellenére a 7700 árusítópontot és 14 ezer terminálkezelő munkatársat magában foglaló lottózói hálózatuk eladásai szintén közel ötödével bővültek éves szinten.

A nemzeti lottótársaság többéves piacelemzési és előkészítési munkát követően novemberben helyi leányvállalatán keresztül megkezdte működését betRing márkanév alatt a szlovákiai kompetitív, többszereplős szerencsejáték-piacon. Az első heteket látva a vezérigazgató bizakodó, hogy a kitűzött középtávú célt elérhetik, és megközelíthetik a szlovákiai online bukmékeri sportfogadási piac 10 százalékát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!