Újabb, a romaügyi kormánybiztost kompromittáló, kiszivárgott hangfelvételről ír a Népszava

2022. január 11. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Népszava újabb kompromittáló hangfelvétel leiratát közölte Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztostól. Sztojka korábban azt mondta szűk körben, hogy szerződéseket és támogatásokat ígér minden „körön belül lévő” ORÖ-képviselőnek. A Népszava cikke szerint Sztojka többek között a következőkről beszél az új hangfelvételen:

  • A Fidesz meg fogja nyerni a választást.
  • A Belügyminisztérium alkalmazottjaként mindenkiről tud mindent. Hogy „ki, mikor, mennyit, hogyan, mire”, mindenkiről tudnak mindent a legapróbb részletekig.
  • Illetve „van egy mondás a BM-en belül, sőt a kormányzaton belül is: aki a család tagja, azt családon belül kezeljük, de kívül ezt senki nem érezheti. Az, hogy megnevelünk valakit, az azt jelenti, hogy azért tesszük, mert számítunk rá és szeretjük. Amíg a család tagja. Ha nem a család tagja, nem tudunk kezeskedni felőle.”

A kormánybiztos által elmondottak rengeteg új kérdést vetnek fel például a Pegasus-botránnyal kapcsolatos lehallgatások és megfigyelések tekintetében. Cikkünk megjelenése előtt kerestük Pintér Sándor belügyminisztert, Sztojka Attilát és Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, de mindeddig nem kaptunk választ arra, hogy Sztojka pontosan mit érthet a család alatt, és mire alapozza, hogy a belügy alkalmazottjaként mindenkiről tud mindent a legapróbb részletekig.

A 24.hu szerint a belügyminiszter korábban reagált az ellenzéki képviselők Sztojka-üggyel kapcsolatos felvetéseire, de a kérdések nagy részére egyáltalán nem válaszolt érdemben. Mindössze annyit cáfolt ténylegesen, hogy Sztojka BM-esként mindenkiről tudhat mindent.

Frissítés

A Telexnek is válaszolt a Belügyminisztérium. „a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője (Sztojka Attila) részére a Belügyminisztérium személybiztonsági tanúsítványt és felhasználói engedélyt nem állított ki, mert azok munkaköre ellátásához nem szükségesek, a főigazgató a nemzetbiztonsági szolgálatok, bűnüldöző szervek nemzeti minősített dokumentumainak megismerésére nem jogosult. A főigazgatóság közismerten nem nemzetbiztonsági vagy bűnüldöző szerv, így titkos információgyűjtés folytatására, leplezett eszközök igénybevételére nem jogosult” – írták.

Mindeközben az MSZP már azt követeli Pintértől és Orbántól, hogy azonnali hatállyal mentsék fel minden pozíciójából Sztojkát.

„A Fidesz Sztojka Attila vezetésével kifizetőhelyként akarja működtetni a »körön belül lévők«️ számára a Roma Közéleti Akadémiát. Ez az eset is azt mutatja, hogy a Fidesz aljasságának nincs határa, ugyanis még a társadalmi esélyteremtést is arra használja, hogy megvásárolja a hozzá közel álló politikusok hűségét”

– írják a sajtóközleményben, ahol kitérnek arra is, hogy követelik a Roma Közéleti Akadémia szerződéseinek publikálását. Erről egyébként Pintér Sándor azt mondta, hogy a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság a honlapján közzéteszi a listát elbírált pályázatairól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!