Márki-Zay üzent Gattyánnak: Aki nem az ellenzéki összefogásban indul, az a Fidesz érdekében lép fel

2022. január 11. – 07:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok a Fidesz érdekében lépnek fel, céljuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítása

– ezt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta a Magyar Hangnak, amikor arról kérdezték: mit szól azokhoz a javaslatokhoz, amelyeket a saját pártot alapító, a magyar politikába váratlanul betoppanó pornómilliárdos, Gattyán György vezetett elő nemrég.

Gattyán azt kéri az ellenzéki pártoktól, hogy egyeztessenek vele a javaslatairól, amelyek között szerepel a digitalizáció, a közmédia finanszírozásának csökkentése és az állami hirdetési költések korlátozása is. Márki-Zay a Magyar Hangnak erre úgy reagált: örömmel veszik, ha bárki az összefogott ellenzéket támogatja, illetve a Gattyán által említett államigazgatási digitalizáció és a pedagógusok béremelése megegyezik az ellenzéki összefogás céljaival. Ezután azonban jóval erősebb hangnemet ütött meg:

„a különböző, az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok általában a Fidesz érdekében lépnek fel”, sok közülük a Fidesz reklámfelületein kommunikál. Az ő indulásuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítását és megosztását szolgálja.

Itt Márki-Zay voltaképpen Gattyán Györgyre is gondolhat, hiszen a vállalkozó hivatalosan is bejegyeztette a Megoldás Mozgalom nevet kapó pártját, de amikor a Magyar Hang külön rákérdezett arra, hogy Gattyán pártja is a Fidesz érdekében fellépő pártok közé tartozik-e, a miniszterelnök-jelölt kitérő választ adott, és mindössze annyit mondott: az általa elmondottakból egyértelmű, ki hova tartozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!