Leszavazták a Márki-Zay Péter ellen indított méltatlansági indítványt Hódmezővásárhelyen

2022. január 11. – 12:37

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli közgyűlésen szavazott a hódmezővásárhelyi képviselő-testület a polgármester ellen indított méltatlansági eljárásról kedden. A képviselők többsége szerint Márki-Zay Péter nem méltatlan polgármesteri tisztségére – tette közzé a hírt az önkormányzat Facebook-oldala. Az eredmény annyiban nem meglepő, hogy 2019 óta kisebbségben van a Fidesz a városban.

Cseri Tamás, fideszes képviselő azért kezdeményezett szavazást a polgármester méltatlanságáról, mert szerinte Márki-Zay nem tett eleget két, őt elmarasztaló jogerős bírósági ítéletben előírtaknak. A hódmezővásárhelyi kórház és Havasi Katalin orvosigazgató, a Fidesz helyi elnöke indított személyiségi jogi pert Márki-Zay ellen, az ítélet szerint a sérelemdíj megfizetése mellett a hódmezővásárhelyi polgármesternek helyreigazítást kellett volna közzétennie.

Az eljárást indítványozó Cseri szerint a polgármester ennek nem tett eleget az elmúlt két évben, holott az ítélet szerint 15 napja lett volna rá. Az önkormányzat Facebook-oldalán ugyanakkor azt írják, az egyik ügyben Márki-Zay elküldte a Délmagyar napilapnak a kért helyreigazítást, ám a napilap elhatárolódott ennek közlésétől. Az erről szóló írásos dokumentumot a bejegyzés szerint a végrehajtó is elfogadta, és lezárta az ügyet. A második esetben pedig a Kúriáig jutott az ügy, ahol kimondták: „Márki-Zay Péternek joga van kritizálni a kórházat, vagyis nem kellett helyreigazítást létrehozni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!