Ingyenes tesztelést, valódi járványkezelést követel az ellenzék

2022. január 11. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

„Már 40 ezer ember hunyt el koronavírus következtében Magyarországon. Ez a szám is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány járványkezelése kudarcot vallott. (…) Felszólítjuk a kormányt, hogy ne nyerészkedjen a járványon, hanem tegye ingyenessé a lakosság számára a teszteket és folytasson valódi járványkezelést!” – írják közleményükben az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok.

A közlemény apropójául az a szomorú hír szolgál, hogy keddre meghaladta a negyvenezret a koronavírus magyarországi halálos áldozatainak a száma, erről részletesebben ebben a cikkünkben írtunk.

Az ellenzék szerint Magyarország ismét élen jár a koronavírus-fertőzöttek és -halottak számában, amiért „Orbán Viktor és kormánya felel”. Úgy tartják, továbbra sincs érdemi járványkezelés, felvilágosítás és elégséges tesztelés sem, ahogy hiányzik a transzparens tájékoztatás is. „Tarthatatlan, hogy ilyen súlyos helyzetben a kormány érdemben nem lép semmit, pedig vasárnap maga az egészségügyért felelős miniszter jelentette be: minden eddiginél többen halhatnak meg a járvány ötödik hullámában” – fogalmaztak.

Kásler Miklósnak arra a nyilatkozatára gondolhatnak itt, amit az InfoRádiónak adott, és amiben azt mondta, hogy ha nem jön újabb mutáció és nem emelkedik jelentősen az átoltottság, akkor az ötödik hullám csúcsán 13 ezer is lehet a napi fertőzések száma, 8-9 ezer kórházi ápolttal. Ugyanitt Kásler már megemlítette a negyedik oltás lehetőségét.

„Követeljük, hogy az Orbán-kormány indítson minden eddiginél átfogóbb oltási kampányt, döntsön a negyedik oltás beadásának lehetőségéről, bővítse a tesztelési kapacitásokat és biztosítson elegendő, megbecsült szakembert az általa lepusztított egészségügyben” – írta az ellenzék, és végül részvétüket fejezték ki a 40 ezer áldozat családjának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!